Nieuws

Een tovertafel voor Verpleeghuis Eikenburg

Hartelijk dank aan Fonds NutsOhra voor de tovertafel op Verpleeghuis Eikenburg
Op 04 november 2016, was het zover 'de tovertafel', waarvan de aanschaf is mogelijk gemaakt door het fonds NutsOhra, werd bij Verpleeghuis Eikenburg geïnstalleerd. Niet alleen de bewoners van Verpleeghuis Eikenburg, maar ook het personeel en familieleden zullen er veel plezier aan beleven. Wat leuk te zien, om met z'n allen een visje te vangen en bladeren van tafel te vegen.

De Active Cues tovertafel is een speels product dat ouderen in de midden tot late stadia van dementie stimuleert in fysieke en cognitieve activiteit en sociale interactie, met minimale begeleiding. Het nieuwe spelconcept bestaat uit interactieve lichtanimaties die worden geprojecteerd op deeettafel. De animaties reageren op de beweging van handen en armen. Denk bijvoorbeeld aan bewegende visjes, bloemen, bladeren, vlinders en een balspel.

Om het leven van de bewoners te veraangenamen stond voor het team van Verpleeghuis Eikenburg 'een tovertafel' op de wensenlijst. Het Fonds NutsOhra maakt dit nu mogelijk.
Fonds NutsOhra vindt dat een kwetsbare gezondheid een waardevol leven niet in de weg mag staan. Je kunnen ontplooien en meedoen betekent voelen dat je ertoe doet. Daarom zet het Fonds NutsOhra zich in voor het vergroten van kansen op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief. Fonds NutsOhra kijkt verder dan de beperking, naar de mogelijkheden die er wél zijn.

De eerste ervaring met de Tovertafel bij Verpleeghuis Eikenburg:
'Direct bij het installeren hadden onze bewoners veel interesse of een behoorlijk portie nieuwsgierigheid. Na het middageten is door de bewoners uitgebreid met de tovertafel bewogen, gelachen , gepraat, uitgeprobeerd, etc. De koffie met de koektrommel erbij .......het is echt een feestdag vandaag !

 

Benieuwd hoe de tovertafel werkt? Bekijk hier een filmpje over de tovertafel.