Werken bij Sint Annaklooster

Thuis in welzijn

Wij hebben hart voor mensen en voor de zorg

Vrijwilligers

Wil jij iets betekenen voor een ander? En wil jij jouw talenten en kwaliteiten op een goede manier inzetten? 
Dan is vrijwilligerswerk bij Sint Annaklooster iets voor jou!

Vrijwilligers zijn onmisbaar binnen Sint Annaklooster. Zij bieden extra tijd, aandacht en ondersteuning aan onze gasten binnen de hospices en logeerhuizen maar ook binnen onze verpleeg- en verzorgingshuizen en in de wijk. Onze vrijwilligers zorgen voor de dagelijkse kers op de taart!

Sint Annaklooster heeft vrijwilligerswerk dat past bij jouw talenten, hobby’s en kwaliteiten. Meehelpen bij activiteiten, bezoeken van eenzame cliënten, koken voor de gasten in onze hospices, het bemensen van de receptie, werken in de tuin, klusjes doen of samen wandelen.
Jij maakt het verschil! Bovendien krijg je er veel waardering en gezelligheid voor terug.

Meer weten?

Laat dan een berichtje achter via 06-813 33 550 of vul het formulier hieronder in. Onze vrijwilligerscoördinator neemt snel contact met je op en kijkt samen met jou naar jouw wensen, voorkeuren en de mogelijkheden. 

Aanmelding vrijwilliger

Het overleggen van een VOG (Verklaring omtrent gedrag) maakt onderdeel uit van ons vrijwilligersbeleid. Je hoeft deze zelf nog niet aan te vragen. Meer informatie krijg je tijdens het kennismakingsgesprek. 

Waarom ik vrijwilliger ben

Verhalen van vrijwilligers

Mariola

"Ik ben vrijwilliger bij Hospice Valkenhaeghe in Helmond waar ik aan de receptie zit. Ik ben dus het eerste aanspreekpunt voor iedereen die binnenkomt. Een ‘warme’ en professionele ontvangst vind ik heel belangrijk.

De fijne samenwerking met de collega’s in de zorg en met de andere vrijwilligers (o.a. de andere receptievrijwilligers, kookteam en de vrijwilligers van de bloemen) geven mij elke keer opnieuw een positieve ‘drive’ om onze gasten een zo aangenaam mogelijk verblijf te bieden. Ook voelt het goed om de zorgcollega’s te kunnen ontlasten.

Als de weersomstandigheden het toelaten en de verpleging akkoord is, ga ik met een gast die weinig bezoek ontvangt even naar buiten. Een korte wandeling, een luisterend oor, een leuk gesprek, soms een kop koffie onderweg of een ijsje. Het geeft me veel voldoening om een gast aandacht en een 'zonnig' moment te bezorgen."


Sint Annaklooster beschikt over een ANBI status. RSIN-nummer: 003820130 - © Copyright Sint Annaklooster - Foto's: Bram Saeys - website: Van Dongen Design - Inloggen