Skip to main content

logo

Bel ons

Mail ons

Nieuws

7 geslaagden voor het leer-werktraject tot assistent dienstverlening en zorg

Sint Annaklooster heeft zich, als erkend leerbedrijf, medio 2020 aangesloten bij ‘De achthonderd’. Samen met de Gemeente, UWV, Ergon en opleiders hebben we de handen ineen geslagen om kandidaten door middel van een opleiding, in combinatie met leren en extra ondersteuning, te begeleiden naar een duurzame arbeidsrelatie.

In oktober 2020 zijn 7 kandidaten gestart met een leer-werktraject voor de functie assistent dienstverlening en zorg. Door middel van een buddyconstructie en begeleiding vanuit het Ster college waren er duidelijke kaders en een goede begeleiding voor de deelnemers. Bij de deelnemers is een groei te zien, zowel op persoonlijk vlak als op taalgebied en werknemersvaardigheden. In juli 2021 hebben alle kandidaten het traject positief afgerond en hun diploma in ontvangst genomen.

“Door middel van dit traject draagt Sint Annaklooster maatschappelijk bij aan het bieden van duurzame werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We hebben ervaren dat mensen die niet voldoende hebben aan de reguliere voorzieningen op de opleidings- en arbeidsmarkt, zich met weinig aanpassingen kunnen ontwikkelen tot zeer bekwame en loyale werknemers’ aldus Anita Schavemaker, algemeen directeur/ bestuurder Sint Annaklooster.


Over dit artikel
  • Geplaatst op:
    29 juli 2021
  • Aangepast op:
    29 juli 2021
  • Categorie:
    Overig nieuws

Laatste nieuws