Trede 3 behaald op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Sint Annaklooster heeft het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt hoog in het vaandel staan. Het behalen van trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) bevestigt waar wij als kleurrijke organisatie voor staan: iedereen is welkom ongeacht geloof, afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.
Met het behalen van trede 3, de hoogste trede, behoren we tot de koplopers en tot de 10% best presterende organisaties in het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Samenwerking Werkleerbedrijf gemeente Eindhoven
We werken bijvoorbeeld nauw samen met het Werkleerbedrijf van de gemeente Eindhoven waar vaak nieuwe medewerkers Hulp bij het Huishouden vandaan komen. Een ander voorbeeld is het opleidingstraject assistent dienstverlening en zorg dat in samenwerking met de gemeente Eindhoven en het Summa Collega is ontwikkeld. Deze leerlingen hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en krijgen tijdens hun leertraject extra begeleiding. Na het behalen van hun diploma komen zij in vaste dienst bij Sint Annaklooster.
Medewerkers uit PSO-doelgroep
Ook binnen onze zorgafdelingen werken mensen uit de PSO-doelgroep. Bijvoorbeeld medewerkers die uit een uitkeringssituatie komen, onder de participatiewet vallen, als oudere werknemer instromen, of na een periode van arbeidsongeschiktheid weer starten met een nieuwe baan. Samen met de medewerker wordt gekeken naar de mogelijkheden en beperkingen. Waar nodig bieden we extra begeleiding of zorgen we voor eventuele aanpassingen in functie, werkwerkplek of werkproces.
PSO
PSO is het meetinstrument en keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. De PSO is uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.
Bestuurder Anita Schavemaker: “Wij zijn trots op het behalen van het PSO-keurmerk. Het laat zien dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen. We zijn een kleurrijke organisatie en hebben echte aandacht hebben voor passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding. Vanzelfsprekend zien we collega’s uit de PSO-doelgroep als volwaardige collega die we niet anders behandeld dan andere medewerkers."
Op de foto van links naar rechts Wilm Vervoort (manager HR & Bedrijfsvoering), Mieke Blankers (HR-adviseur), Anita Schavemaker (Bestuurder / Directeur)
Over dit artikel
-
Geplaatst op:12 januari 2023
-
Aangepast op:12 januari 2023
-
Categorie:Overig nieuws
Laatste nieuws
-
Cliënten thuiszorg heel tevreden over Sint Annaklooster
Mensen die van Sint Annaklooster thuiszorg krijgen geven...
-
Begeleiding Thuis - zo lang mogelijk thuis wonen
Iedereen wil graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen,...
-
Oprichting regionaal forensisch netwerk ZuidOost-Brabant
Regionale samenwerking voor veilige en verantwoorde terugkeer...
-
Hospice de Regenboog opgeknapt
De afgelopen maanden is er hard gewerkt om hospice de...
-
Samen Sterk - Jaarverslag 2022
Samen Sterk! Dat is de titel van ons maatschappelijk...