Skip to main content

logo

Bel ons

Mail ons

Nieuws

Officiële opening nieuwe verpleegafdeling ‘De Zomereik’

Op 30 september 2021 openden wij feestelijk de deuren van de nieuwe verpleegafdeling ‘De Zomereik’. De Eindhovense wethouder Renate Richters verrichte de offiële openingshandeling. De zomereik is een prachtige locatie op Landgoed Eikenburg en bestaat uit 11 zorgappartementen voor mensen met dementie.

Verpleegafdeling de Zomereik past binnen onze visie van kleinschalige en persoonlijke zorg. Bewoners beschikken over een ruim en comfortabel appartement dat zoveel mogelijk privacy biedt. Een gezamenlijke woonkamer, die speciaal is ingericht voor mensen met dementie, vormt het middelpunt van de woongroep. De appartementen zijn voorzien van de nieuwste zorgtechnologie en twee appartementen kunnen worden ingezet voor gespecialiseerde hospicezorg. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de expertise van het naastgelegen Hospice De Regenboog.

Onze algemeen directeur/bestuurder Anita Schavemaker is trots op de nieuwe verpleegafdeling: “De Zomereik is een prachtige plek geworden. Naast een antwoord op de toenemende vraag naar zorgwoningen voor kwetsbare ouderen, biedt de Zomereik ook een kans voor zorgprofessionals om te werken op een plek die recht doet aan hun passie voor de zorg. Ik ben dan ook verheugd dat we het nieuwe team zo snel hebben weten in te vullen ondanks het grote tekort aan personeel in de sector".

Met de realisatie van de Zomereik is de eerste stap gezet in ons plan om de komende jaren een aantal van onze activiteiten samen te brengen in één gebouw op het Eindhovense terrein. Het doel is om in een volgende fase Logeerhuis en Hospice In Via in hetzelfde gebouw onder te brengen.


Over dit artikel
  • Geplaatst op:
    05 oktober 2021
  • Aangepast op:
    05 oktober 2021
  • Categorie:
    Overig nieuws

Laatste nieuws