Skip to main content

logo

Bel ons

Mail ons

Nieuws

Sint Annaklooster en Trudo bereiken akkoord over de huurovereenkomst voor hospice en logeerhuis

Hospice de Regenboog, Logeerhuis en Hospice In Via en het kantoor van Sint Annaklooster worden de komende jaren bijeengebracht in vernieuwde paviljoenen op landgoed Eikenburg in Eindhoven

Dinsdag 27 oktober jl. bereikten zorgorganisatie Sint Annaklooster en woningcorporatie Trudo een akkoord over de huurovereenkomst. Fase één, de verbouwing van het voormalig inloophuis De Eik, is onlangs al van start gegaan. Sint Annaklooster wil in de te verbouwen paviljoens een aantal van haar activiteiten op Eikenburg in één gebouw concentreren.
Sint Annaklooster is al jaren naar tevredenheid gevestigd op het mooie landgoed Eikenburg, aldus Anita Schavemaker, algemeen directeur/bestuurder van Sint Annaklooster, zeker ook omdat de organisatie is ontstaan vanuit de congregatie Zusters van Liefde van Jozef en Maria in Eindhoven. Van daaruit nam de instelling ook de zorg voor de congregatie van de Broeders van Liefde over.

De paviljoens blijven intact, maar toch krijgt Sint Annaklooster meer ruimte door de nu open begane grond dicht te bouwen. Hier komt ook een restaurant voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers. Verder wordt het aantal kamers en appartementen bij De Regenboog en In Via uitgebreid en komt er een kleinschalige verpleegafdeling voor mensen met dementie.
Tijdens de verbouwing blijft In Via open, vertelt de bestuurder. “Er is een enorm tekort aan kortdurend verblijfplekken voor ouderen. Maar om verder uit te breiden hebben we nog een andere uitdaging: de krappe arbeidsmarkt. Er is een groot tekort aan personeel in de hele sector. We kunnen wel van alles bedenken maar we moeten ook de zorg kunnen leveren”, aldus Schavemaker.
Naar verwachting is fase 1 van de verbouwing aan het einde van het voorjaar 2021 gereed.
Als Pleinschool Helder verhuisd is, kan fase 2 starten. Wat er daarna met locatie In Via gaat gebeuren, vindt in overleg met ‘huisbaas’ Trudo plaats.

Trudo heeft sinds 2014 het beheer en eigendom van Eikenburg van de Broeders overgenomen. In het gebied is in het verleden altijd een mix van functies geweest: wonen, zorg en onderwijs. Die mix blijft, waarbij Annaklooster de belangrijkste partner is als het om de zorgfunctie gaat. De woonfunctie wilde Trudo uitbreiden. In het monumentale hoofdgebouw zijn inmiddels 70 appartementen gerealiseerd. Trudo is onlangs gestart met de bouw van 28 houten woonappartementen op de plaats van de paviljoens Pannenhoef en Leemerhoef.


Over dit artikel
  • Geplaatst op:
    29 oktober 2020
  • Aangepast op:
    29 oktober 2020
  • Categorie:
    Overig nieuws

Laatste nieuws