Skip to main content

Collega's aan het woord

"Bij Sint Annaklooster is het goed....je bent er welkom en je komt terecht in een warm bad"

Yvonne Speyer is sinds 1,5 jaar werkzaam bij Sint Annaklooster als wijkverpleegkundige. Yvonne heeft na het behalen van haar opleiding tot verpleegkundige op de afdeling verloskunde gewerkt in het ziekenhuis. Na 22 jaar in het ziekenhuis gewerkt te hebben is zij overgestapt naar de wijkzorg. Op haar 53e heeft ze de HBO-V opleiding afgerond en de opleiding palliatieve zorg afgerond.

Wat spreekt je aan bij Sint Annaklooster?
"Na jarenlang te hebben gewerkt in een grote organisatie, voel ik nu het grote verschil met het werken in een organisatie die kleinschaliger is en ook niet pretendeert om groot te gaan worden. Een klein team, korte lijntjes met de leidinggevende, het leveren van kwalitatief hoogstaande zorg aan minder verschillende cliënten, waar tijd is voor de cliënt, waarbij je alle cliënten in je wijk kent en waar de ondersteunende diensten je echt tot dienst zijn. Dat is Sint Annaklooster en dat geeft mij een fijn gevoel".

Je bent examinator binnen Sint Annaklooster wat houdt dat precies in?
"Sint Annaklooster geeft je de mogelijkheid om je te ontplooien. Dit is voor mij, maar zeker ook voor de jongere collega's, erg belangrijk. Zo mag ik me sinds kort examinator nomen. Samen met 3 andere collega's van Sint Annaklooster vormen wij een team van 4 examinatoren. Naast de examinering van studenten in hun laatste studiejaar gaan wij ook de scholing en toetsing van medewerkers verzorgen met betrekking tot de voorbehouden en risicovolle handelingen".

Wat trekt je aan bij palliatieve zorg?
"Palliatieve zorg is voor mij één van de mooiste vormen van zorg die je kunt geven. Als ik naar de palliatieve zorg kijk, dan gat het over cliënten met een bepaalde aandoening die niet meer behandeld kunnen worden. Er is sprake van curatieve zorg zolang de behandeling nog gedaan wordt om de cliënt beter te maken. Binnen de palliatieve zorg is dat niet meer het geval. Dit wil niet zeggen dat de cliënt al snel komt te overlijden. Er zijn mensen met niet te genezen aandoeningen die nog jaren leven. Het doel is om bij te dragen aan een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Dat dit voor iedere client anders is mag duidelijk zijn. Dat maakt het ook zo interessant en gevarieerd".

Wat raad je mensen aan die overwegen om bij Sint Annaklooster te komen werken?
"Aan iedereen die dit overweegt zou ik zeggen doen!! Bij Sint Annaklooster is het goed....je bent er welkom en je komt terecht in een warm bad".