Skip to main content

Collega's aan het woord

"Respect voor de medemens staat bij ons hoog in het vaandel"

Astrid van Lieshout is sinds 4 jaar werkzaam binnen Sint Annaklooster. In deze tijd heeft zij als (hospice)verpleegkundige op diverse locaties van Sint Annaklooster gewerkt. Hier heeft zij veel ervaring opgedaan en dit jaar heeft ze de overstap gemaakt naar de functie van kwaliteitsfunctionaris binnen Sint Annaklooster.

Wat maakt Sint Annaklooster bijzonder?
Wat het Sint Annaklooster volgens Astrid bijzonder maakt zijn de kleinschalige locaties, kleine zorgteams en de korte lijnen. "We zijn flexibel en creatief. Vragen van onze cliënten kunnen hierdoor snel en professioneel opgepakt worden. Sint Annaklooster staat voor hartverwarmende zorg en dat lukt, ondanks de arbeidsmarktkrapte, waar ook wij mee te maken hebben. ledereen is bij Sint Annaklooster welkom en kan zichzelf zijn. Respect voor de medemens staat bij ons hoog in het vaandel.”

Hoe ondersteunt Sint Annaklooster de medewerkers?
"In de thuiszorg zijn we aan het experimenteren met nieuwe technologie in de vorm van bijvoorbeeld de Tessa en de Luna. Dit zijn technologische hulpmiddelen om cliënten met dementie te helpen bij hun dagstructuur. Wanneer de hulpmiddelen goed worden gebruikt hoef je als verpleegkundige minder vaak aanwezig te zijn en kun je meer cliënten helpen. We denken met elkaar creatief na om werkzaamheden zo slim mogelijk te organiseren, bijvoorbeeld door het schrappen van overbodige werklijsten. Dit doen we samen, zodat het oplossingen zijn waar iedereen achter staat. Ook het stroomlijnen van het proces voor de aanname van nieuwe medewerkers hebben we verbeterd, waardoor dit proces vlot verloopt en nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen. Tenslotte is er binnen Sint Annaklooster net dat beetje extra mogelijk, omdat we met enthousiaste en betrokken vrijwilligers samenwerken.”

Wat biedt Sint Annaklooster nieuwe medewerkers?
"Sint Annaklooster biedt nieuwe medewerkers en kleinschalige, dynamische en professionele werkomgeving, samen met fijne collega's."