Skip to main content

Collega's aan het woord

"Bij Sint Annaklooster voelde ik me meteen thuis"

Zoals het logo van Sint Annaklooster; het hartje dat straalt, hebben wij hart voor de zorg en mensen die hun eigen kracht willen versterken.

Habiba is afkomstig van Afghanistan en woont sinds 1994 in Nederland. Ze doet momenteel de opleiding tot verzorgende IG.

Waarom heb je gekozen om bij Sint Annaklooster te gaan werken?
"Ik ben sinds 10 jaar werkzaam als helpende in verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen. Bij Sint Annaklooster voelde ik me meteen thuis. Het past binnen mijn verwachtingen en wensen

Wat maakt Sint Annaklooster bijzonder?
"Sint Annaklooster is een professionele en deskundige organisatie en biedt zorg met kwaliteit voor haar bewoners/cliënten. Verder biedt Sint Annaklooster zorg naar de behoefte en wensen van elke individuele bewoner/cliënt. Medewerkers gaan in overleg met de cliënt en hun naasten en kijken wat de cliënt zelf wil en hoe Sint Annaklooster kan ondersteunen om de situatie van de cliënt te verbeteren. Medewerkers van Sint Annaklooster gaan daarbij uitdagingen niet it de weg".

Wat vind je het leukste aan je werk en wat is je grootste uitdaging?
"Werken met oudere mensen vind ik heel leuk, aangezien ik door mijn achter- grond ook meegekregen heb dat jongeregeneraties voor de ouderen in de familie zorge en en ik help graag oudere mensen. Het maakt me blij om te zien dat wij iets voor de ouderen terug kunnen doen. Ooit hebben zij voor ons gezorgd en nu doen wij dat terug. Mijn grootste uitdaging is het werken met dementerende cliënten. Ze wisselen steeds van stemming en ze zijn vaak verdrietig en hebben heimwee naar hun families en vrienden van vroeger. Ik probeer een gezellig praatje met hun te maken en zorg ervoor dat ze even kunnen lachen.”

Wat kun je vertellen over de opleidingsmogelijkheden van Sint Annaklooster?
"Je hebt bij Sint Annaklooster alle mogelijkheden om door te groeien naar een hoger niveau. Van helpende tot verpleegkundige. Het hangt van je motivatie en ambitieniveau af hoe ver je kunt komen. Sint Annaklooster biedt je veel mogelijkheden. Je kunt je opleiding met een baan combineren. Daarnaast word je heel goed begeleid.”

Zou je andere mensen aanraden om bij Sint Annaklooster te gaan werken?

"Ik zou zeker andere mensen aanraden om bij Sint Annaklooster te komen werken, want Sint Annaklooster heeft vriendelijke medewerkers en vrijwilligers en zeer behulpzame directie en management. Je hebt veel doorgroei mogelijkheden en je wordt daarbij goed begeleid. Ik heb er hele goede ervaring mee.”