Skip to main content

Collega's aan het woord

"Er is altijd ruimte voor een oriënterend gesprek of om eens mee te lopen"

Wat trekt je aan om bij Sint Annaklooster te werken?
“Wat mij aantrekt bij Sint Annaklooster is de kleinschaligheid, korte lijntjes en de laagdrempeligheid. leder heeft vanuit zijn/ haar professionele rol een andere taak, maar als mens ben je gelijkwaardig en dat werkt heel prettig. Medewerkers ervaren dit ook als heel toegankelijk. Ze ervaren ruimte om zelf over hun werk mee te kunnen denken, invloed te hebben en mee te denken in beleid".

Wat merk je van de arbeidsmarktkrapte en hoe gaat Sint Annaklooster hier mee om?
“Ook binnen Sint Annaklooster voelen we de arbeidsmarktkrapte, maar het zorgt er ook voor dat we in creatieve mogelijkheden denken. We zetten bijvoorbeeld in op innovaties, zoals de ondersteuning van domotica en robotica, zodat we medewerkers en vrijwilligers kunnen ontlasten. Daarnaast werken we regionaal samen met collega organisaties om gezamenlijke acties uit te zetten in de aanpak van de tekorten. We investeren in het opleiden van medewerkers, niet alleen om opgewassen te zijn tegen de tekorten maar vooral ook om mensen te stimuleren om te kunnen leren en ontwikkelen".

Wat maakt jouw werk boeiend?
"De afwisseling en diversiteit in mijn werkzaamheden. Van opleidingsbeleid tot functie-indelingen, en van en juridische casus tot arbeidsmarktcommunicatie".

Wat heeft Sint Annaklooster nieuwe medewerkers te bieden?
"Het voordeel van Sint Annaklooster is dat we veel verschillende settingen hebben binnen onze organisatie. Dit is zowel voor leerlingen als voor nieuwe medewerkers aantrekkelijk en het geeft ook mogelijkheden voor medewerkers die zich thuis voelen binnen de organisatie, maar wel eens een andere uitdaging willen. Zo vind je binnen de organisatie een andere baan, zonder dat je de organisatie hoeft te verlaten. Als mensen geïnteresseerd zijn in het werken bij Sint Annaklooster kijken we samen naar de mogelijkheden. Zo is er altijd ruimte voor een oriënterend gesprek of om eens mee te lopen",