Skip to main content

Collega's aan het woord

Meteen welkom bij Sint Annaklooster

erken als verzorgende IG

Gerna van Santen werkt sinds 1 jaar als verzorgende lG bij locatie Terhaghe van Sint Annaklooster. Bij Terhaghe kan men wonen met zorg. Het betreft scheiding wonen en zorg; de client huurt: het appartement waarbij de zorg wordt gefinancierd van de ZVW (extramurale zorg) of vanuit en Volledig Pakket Thuis (WLZ-indicatie). 

Wat spreekt je aan om bij Sint Annaklooster te werken
"Sint Annaklooster is kleinschalig ingericht en dat spreekt me aan. De lijnen zijn er kort. Wanner ik iemand aanspreek volgt er snel een reactie. Het menselijk contact staat er hoog het vaandel. Ook cliënten worden er gekend en gehoord.  Er is altijd tijd voor persoonlijk contact. Dat werkt heel plezierig. Op mijn 55e was k toe aan een nieuwe uitdaging. Ik had daarvoor 20 jaar bij een andere zorginstelling gewerkt. Je bent dan toch bang voor je vast contract. Ik voelde me echter meteen welkom bij Sint Annaklooster en ik krijg weer energie van het werken. Had ik dit allemaal van te voren geweten dan k had ik de stap veel eerder gemaakt. Ik heb nu ook een vast contract bij Sint Annaklooster."

Wat maakt Terhaghe speciaal
"Terhaghe is vanuit haar oorsprong een kloosterbejaardenoord van de Congregatie Zusters van Liefde van J.M.. Er wonen momenteel nog enkele zusters, maar inmiddels kan iedereen er komen wonen. Er zijn op dit moment nog enkele appartementen beschikbaar op Terhaghe. De saamhorigheid is erg fijn op Terhaghe. Iedereen kent elkaar en zoekt elkaar ook bijvoorbeeld op zondagavond zoeken de bewoners elkaar op om gezellig samen spellen te doen. Nieuwe bewoners worden snel opgenomen in de groep en voelen zich snel welkom. Ook ik als verzorgende IG voelde me snel welkom op Terhaghe. Ik ben blij met de overstap die ik heb gemaakt."

Welke nieuwe cliënten zou je uitnodigen om op Terhaghe te komen wonen 
"Binnen Terhaghe voel je de gemeenschap en saamhorigheid die er vanuit het verleden is. Nieuwe bewoners moeten hiervoor open staan. Ook is het belangrijk dat de nieuwe bewoner de regie nog heeft over het eigen leven. Er is 24 uur per dag zorg aanwezig wanner dat nodig is. Het sociale leven krijgt op Terhaghe invulling. Bijvoorbeeld door hersentraining, bewegingstherapie, samen een film kijken of samen wandelen. Dit alles ter voorkoming van vereenzaming. Zoek je als nieuwe bewoner saamhorigheid dan is Terhaghe eon fine locatie om te wonen."

Wat biedt Sint Annaklooster nieuwe medewerkers
"Sint Annaklooster geeft je snel het gevoel dat je welkom bent en dat je mag zijn zoals je bent. De manier van werken word je snel duidelijk omdat het gestructureerd en kleinschalig is en dat vind ik heel prettig. Ook heb je binnen Sint Annaklooster de mogelijkheid om op meerdere locaties te werken. Mijn interesse gaat uit naar naast het werken op Terhaghe ook enkele uren per week bij Verpleeghuis Eikenburg te werken. Dit geeft een mooie afwisseling mijn werk."