Skip to main content

Collega's aan het woord

"Je wordt hier gezien en gewaardeerd"

“Ik ben blij dat ik de switch heb gemaakt om verpleegkundige te worden en dat zijn ze bij Sint Annaklooster ook volgens mij”, zegt Selina. “Ik werd met open armen ontvangen door mijn leidinggevende en collega’s. Ik kreeg zelfs een bos bloemen op mijn eerste werkdag! Dat welkome gevoel is na die dag niet minder geworden. Je wordt hier gezien en gewaardeerd. Dat voelt als een warm bad.”

Hulp thuis

Als thuiszorgverpleegkundige bezoekt Selina dagelijks cliënten in Tongelre en Stratum die hulp nodig hebben in hun thuissituatie. “Dat kan zijn omdat iemand een wond heeft die verzorging nodig heeft, een ander help ik bij het toedienen van de medicatie en na een zware operatie heeft iemand anders misschien met van alles hulp nodig”, vertelt ze. “We kijken bij elke cliënt afzonderlijk welke zorg er nodig is. Dit doen we in overleg met de huisarts en andere zorgverleners, waaronder familieleden.”

De tijd nemen voor iemand

“Het één op één contact met cliënten maakt dit vak zo bijzonder”, gaat Selina verder. “Mensen zijn oprecht blij dat je komt en ik ben blij om hen te zien. Ik neem de tijd voor mijn cliënten en daar is ook echt ruimte voor binnen Sint Annaklooster. Mensen voelen zich soms bezwaard om een praatje te maken, omdat ze denken dat ik daar te druk voor ben, maar als ik er voor iemand kan zijn, dan doe ik dat graag.”

Luisterend oor

“Mensen voelen dat je aandacht voor ze hebt”, zegt Selina. “Laatst vond ik ineens een lief kaartje in mijn jaszak, waarop stond hoe blij de cliënt met me was. Hartverwarmend! Ik kreeg ook een keer een bos bloemen van de familie van een cliënt. Dit zijn uitzonderingen natuurlijk, maar het geeft weer hoeveel wij voor mensen betekenen. “

“Wij poetsen geen huizen. Op thuiszorg rust vaak het stigma van poetshulp. Wij doen echt zoveel meer dan mensen helpen hun steunkousen aan te trekken. We leveren zorg, maar geven ook advies, bieden ondersteuning én zijn een geduldig, luisterend oor.”

Even opladen

Naast het één op één contact met cliënten, is ook de reistijd een reden dat Selina graag in de thuiszorg werkt. “Tussen cliënten door heb je even tijd om je gedachten te verzetten, dingen te verwerken en jezelf weer op te laden voor het volgende bezoek”, legt ze uit. “Soms is dat maar vijf minuten, maar dat kan al genoeg zijn.”

Korte lijntjes

Wat Selina fijn vindt aan werken bij Sint Annaklooster, zijn de korte lijntjes waardoor je snel en gemakkelijk kunt schakelen. “Ik hoef maar een bericht te sturen, of te bellen als ik iets wil vragen of regelen en het is gebeurd. Dat geldt ook voor het contact met wijkverpleegkundigen, collega’s, huisartsen en alle andere partijen waarmee ik samenwerk. Ik zou het niet anders willen.”

“We werken in een klein team en we overleggen alles. Daarnaast staan collega’s en ondersteunende diensten altijd klaar om je te helpen als dat nodig is. Je hebt na een week al je eigen cliënten en krijgt meteen veel verantwoordelijkheid en vrijheid om je eigen werkwijze te bepalen. Dat is heerlijk, maar toch is het prettig dat collega’s met je meedenken. Soms heb je iets meegemaakt wat je kwijt moet. Dat kan hier allemaal.”

Verder ontwikkelen

Selina begint na de zomer aan haar 4de en laatste opleidingsjaar. “Ik volg de verkorte route, want ik had al een opleiding in de zorg afgerond. Ik ga 1 dag naar school en werk 4 dagen. Wat ik hierna ga doen weet ik nog niet. Voorlopig zit ik hier op mijn plek. Ik vind dit nu het mooiste werk dat er is en als ik me verder wil ontwikkelen, zijn daar altijd mogelijkheden voor binnen deze organisatie. Ik wil dan ook echt niet weg hier.”

Werken bij Sint Annaklooster?

Wil jij ook werken bij Sint Annaklooster? Kijk dan onze vacatures. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen dan kijken we samen naar de mogelijkheden, of misschien wil je wel een keertje meelopen? Mail naar of bel op werkdagen 040-209 8429