Skip to main content

Collega's aan het woord

"Werken binnen een kleinschalige locatie geeft net dat beetje extra"

Joyce werkte 3 jaar bij woonzorgcentrum Antonius in Eindhoven toen ze in 2015 gevraagd werd voor de nieuwe PG-afdeling (psychogeriatrische zorg) van Antonius. Met 24-uurs zorg, zodat Joyce meer uren per dag kon gaan werken. Het werken op de PG-afdeling bevalt Joyce heel erg goed. Ze kan hierover alleen maar zeggen: “Dit had ik jaren eerder moeten doen. Het is geweldig om elke dag voor deze kwetsbare groep ouderen te mogen zorgen. De saamhorigheid en aandacht voor elkaar maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.”

Wat maakt Sint Annaklooster bijzonder?

“Het verlenen van hartverwarmende zorg aan cliënten, waarbij de cliënten centraal staan en waar eigen regie zo lang mogelijk gewaarborgd wordt. Dat is waar Sint Annaklooster voor staat en dat maakt het bijzonder. We werken binnen een kleinschalige locatie en klein team, waar korte lijnen voor grote voordelen zorgen.  Zoals ook de extra aandacht die we kunnen hebben voor de cliënten, de familie en de collega's. Bovendien denken we in oplossingen: wat kan wel kan. Dit alles geeft het werk net dat beetje extra."

Wat is belangrijk voor Antonius?

“Dat iedereen welkom is en zich welkom voelt binnen Antonius – ongeacht de afkomst – is erg belangrijk voor Antonius. Mensen hebben bij Antonius oprecht aandacht voor elkaar. Daarnaast wordt de zorg zo goed mogelijk afgestemd op de mogelijkheden en behoeften van de cliënten en is saamhorigheid bij Antonius als vanzelfsprekend.”

Hoe ondersteunt Sint Annaklooster de medewerkers?

“Sinds 1 april 2019 is locatie Antonius onderdeel geworden van Sint Annaklooster. Het is een grote vooruitgang geweest om onderdeel te worden van een organisatie binnen Eindhoven, die onder bijna exact dezelfde kernvoorwaarden als de vorige organisatie kleinschalige zorg verleent aan ouderen. Krachten worden gebundeld, processen worden zo goed mogelijk op elkaar afgestemd, systemen en werkwijzen worden met elkaar besproken en er wordt veel ruimte geboden voor scholingen. Medewerkers worden bekwaam en bevoegd gehouden, wat maakt dat de medewerkers te allen tijde professionele hartverwarmende zorg kunnen blijven bieden en waar altijd ruimte is en blijft om te verbeteren en waar iedereen gehoord en gezien wordt.”

Wat heeft Sint Annaklooster nieuwe medewerkers te bieden?

“Het werken binnen een kleinschalig, professioneel, flexibel en gedreven team, waar hartverwarmende zorg voor de cliënten centraal staat. Maar ook het werken met collega’s die dagelijks bereid zijn net dat kleine beetje extra van zichzelf te geven en die oog hebben voor persoonlijke aandacht voor de cliënten, is waar Sint Annaklooster voor staat”.

Werken bij Sint Annaklooster? 

Wil jij ook werken bij Sint Annaklooster? Bekijk onze vacatures. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Of misschien wil je wel een keertje meelopen? Mail naar  of bel op werkdagen 040-209 8429.