Skip to main content

Collega's aan het woord

Afwisselend, dankbaar en flexibel werk.

Wat doet een hulp bij het huishouden?
Als hulp bij het huishouden ga je naar cliënten toe en zorg je voor een schoon en leefbaar huis. Je helpt mensen die dat zelf niet meer kunnen, met verschillende huishoudelijke taken zoals het schoonhouden van de badkamer of keuken, stofzuigen, etc.

Heb je een speciale achtergrond nodig voor dit werk?
“Wij vragen geen specifieke diploma’s. Het is fysiek belastend werk, dus een goede lichamelijke conditie is wel een vereiste. Daarnaast moet iemand over goede communicatieve eigenschappen beschikken. Zelf vind ik het menselijke aspect het belangrijkste. Tijdens een sollicitatie let ik vooral daar op. Hoe is iemands houding? Kan iemand goed luisteren? Dat zegt vaak al heel veel. Iemand moet inlevingsvermogen hebben en respect voor de medemens, ook als die een andere levensvisie heeft.”

Wat maakt het werken als hulp bij het huishouden zo leuk?
“Werken als hulp bij het huishouden is vooral heel afwisselend en dankbaar. Je komt steeds weer bij andere mensen thuis, in hun leefomgeving. Vaak ben je voor mensen de enige of één van de weinigen die ze op een dag zien. Ze zitten dan echt om een praatje verlegen en zijn heel blij dat je er bent. Daarnaast is het flexibel werk. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel uren je wilt werken. Wij vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk en proberen dat op alle manieren te ondersteunen. Omdat je zelf kunt kiezen hoeveel uren je wilt werken, is het ook een ideale vakantie- of bijbaan. Een ander voordeel is dat we het werk altijd rondom je eigen woonadres plannen, zodat je overal op de fiets naartoe kunt en geen lange reistijd hebt.”

 Wat kenmerkt Sint Annaklooster als werkgever?
“Sint Annaklooster is een veelzijdige organisatie waarin de medewerkers écht het verschil maken. Er wordt veel gedaan voor medewerkers en we bieden uitgebreide ondersteuning. Binnen alle onderdelen is er ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien, jouw wensen staan daarbij centraal. Onlangs zijn er bijvoorbeeld twee dames vanuit de huishoudelijke verzorging gestart met de opleiding 'Helpende niveau 2'.