Skip to main content

Collega's aan het woord

"Sint Annaklooster heeft echt hart voor mensen en voor de zorg en dat spreekt mij erg aan"

Sharda is afkomstig uit Suriname en werkt sinds 2009 bij Sint Annaklooster. Sharda is bij Sint Annaklooster in de thuiszorg gestart als hulp bij het huishouden en werkt sinds twee jaar als woonzorgondersteuner op locatie Verpleeghuis Eikenburg. Sinds september 2020 volgt Sharda de opleiding tot helpende plus.

Wat vind je belangrijk in je werk?
"In 1997 ben ik begonnen bij de gemeente Eindhoven als Stadswacht. Daar heb ik ongeveer 15 jaar gewerkt. Later ben ik in de beveiliging gaan werken, maar dat bleek te zwaar. Ik ben in 2007 bij Sint Annaklooster begonnen. Eerst in de huishoudelijke verzorging en sinds ongeveer twee jaar bij Verpleeghuis Eikenburg, waar ik als woon zorgondersteuner werkzaam ben. Ik vind het belangrijk om met mensen te werken. De functie van woonzorgondersteuner sprak mij dan ook erg aan. Het was voor mij een uitdaging om met ouderen met dementie te werken. Het koken vind ik heel fijn, dat is een grote hobby van mij. Ik werk nu als zorghulp en dat is heel afwisselend. Ik maak het ontbijt klaar voor de bewoners, maak koffie voor het gezamenlijke koffie-uurtje en bereid de warme maaltijd voor. Het is zo leuk om te ervaren dat alle bewoners anders zijn.

Hoe bevalt je de opleiding helpende plus?
Sinds september 2020 volg ik de opleiding voor helpende plus. Dat is een mooie kans vanuit Sint Annaklooster, die ik met beide handen heb aangenomen om verder te komen in mijn loopbaan. Ik ben er erg trots op dat ik op mijn 57e terug naar school ga".

Wat raad je zorghulpen aan die overwegen om de opleiding tot helpende plus te gaan doen?
Gewoon gaan doen! Ik merk dat het werk heel afwisselend is. Bij Sint Annaklooster is de kans op doorgroeien naar een hoger niveau en nieuwe mogelijkheden groot. Binnen Sint Annaklooster zullen ze je altijd raad en advies geven. Als helpende plus kun je ok altijd bijspringen in de zorg, wanner het druk is. Ik vind het erg dankbaar werk en geniet ervan dat Sint Annaklooster mij deze kans heeft gegeven'.

Wat spreekt je aan bij Sint Annaklooster?
“Sint Annaklooster is een warme en professionele organisatie. Medewerkers staan elke dag klaar voor de cliënten en zijn/haar familie, om hartverwarmende zorg te verlenen. Ook de organisatie staat iedere dag klaar om er te zijn voor haar medewerkers. Sint Annaklooster heeft echt hart voor mensen en voor de zorg en dat spreekt mij erg aan".