Skip to main content

Overige diensten

PGB Indicatiestellingen

Voor het aanvragen van zorg via een persoonsgebonden budget (hierna PGB genoemd) kunt u bij Sint Annaklooster terecht voor een indicatiegesprek. Tijdens dit gesprek met de wijkverpleegkundige zal hij/zij advies geven over welke zorg u nodig heeft en stelt hij/zij een indicatie die nodig is om een PGB aan te vragen. Hiervoor kunt u contact opnemen met het cliëntservicebureau van Sint Annaklooster (040 20 98 449). Zij sturen de desbetreffende wijkverpleegkundige dan een bericht om contact met u op te nemen voor het maken van een afspraak. De wijkverpleegkundige komt bij u thuis voor het gesprek om uw hulpvraag te bespreken en te kijken welke zorg hierbij passend is. De wijkverpleegkundige geeft vervolgens een advies en een indicatie over welke zorg er bij u nodig is. Met dit advies kunt u een indicatie aanvragen bij uw zorgverzekering.
Het is belangrijk om even bij uw verzekering na te gaan in hoeverre de kosten van het indicatiegesprek vergoed worden.

Wat kunt u met een PGB en wat zijn de voorwaarden

Een verzekerde kan met een PGB zelf een zorgaanbieder kiezen en met hen een overeenkomst sluiten. Voor de berekening van de hoogte van het PGB is de indicatie van de wijkverpleegkundige bepalend. Voordat u een aanvraag doet voor een PGB is het goed om alvast te kijken naar de belangrijkste voorwaarden:

  • Uw zorgverzekering beoordeelt of u in staat bent om een pgb te beheren en kwalitatief goed zorg kan inkopen.
  • U moet duidelijk aan kunnen geven waarom u kiest voor een pgb. De zorgverzekering kijkt of er aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan.
  • Ieder pgb heeft een budgetplan. In het budgetplan staat zorgvuldig beschreven welke zorg wordt ingekocht met het pgb.
  • De regels voor het pgb in de ZVW (zorgverzekeringswet) kunnen verschillen per zorgverzekeraar. De regels zijn terug te vinden in de polisvoorwaarden.