Nieuws

Keurmerk Roze Loper behaald

Sint Annaklooster heeft de Roze Loper behaald. Het keurmerk de Roze Loper geeft aan of een zorginstelling tolerant is met betrekking tot diversiteit van zowel cliënten als van personeel.

De roze loper bevestigt dat Sint Annaklooster het belangrijk vindt dat mensen zichzelf kunnen en mogen zijn, ongeacht (sociale) achtergrond, cultuur, seksuele geaardheid, afkomst, leeftijd en geslacht. Cliënten ervaren de betrokkenheid en zijn zeer tevreden over de zorg van Sint Annaklooster.

Mevr. Anita Schavemaker, directeur Sint Annaklooster, ziet het behalen van dit keurmerk als een bevestiging dat medewerkers en vrijwilligers van Sint Annaklooster uitdragen dat cliënten, medewerkers en vrijwilligers zichzelf kunnen en mogen zijn, ongeacht (sociale) achtergrond, cultuur, geaardheid, afkomst, leeftijd en geslacht.

Dinsdag 10 februari 2015 heeft de uitreiking van het keurmerk de Roze Loper plaatsgevonden in het bijzijn van medewerkers die werkzaam zijn binnen de Hulp bij het huishouden van Sint Annaklooster. Juist binnen deze groep is de bewustwording ten aanzien van tolerantie en diversiteit hoog.
Het keurmerk de Roze Loper werd uitgereikt door Bianca van Kaathoven, Wethouder diversiteit binnen de gemeente Eindhoven. Sint Annaklooster is de eerste organisatie in Eindhoven die een Roze Loper in ontvangst mag nemen.

Zie hier het krantenartikel in het Eindhovens Dagblad.