Nieuws

Officiële ondertekening koopovereenkomst, nieuwe partners voor woonzorgcentrum Antonius

Persfoto bij persbericht

Woonzorgcentrum Antonius in Acht komt in handen van Sint Annaklooster en Wooninc. Op maandag 4 februari 2019 zetten de betrokken partijen hun handtekening onder de koopovereenkomst. Zij nemen het Eindhovense woonzorgcentrum per april 2019 over van Zorggroep Sint Maarten.
Alle medewerkers van Antonius behouden hun baan. Zij krijgen alleen een andere werkgever. Het zorgdeel wordt overgedragen aan Sint Annaklooster, het vastgoed en beheer van Antonius aan Wooninc.

Antonius
Woonzorgcentrum Antonius, gelegen in Acht, is voor veel ouderen een belangrijk ontmoetingscentrum. Antonius heeft zelfstandige woningen, een verpleegafdeling en  zorgappartementen. Ruime keuze dus, aangevuld met veel services, sociale contacten en activiteiten binnen handbereik. 

Zorggroep Sint Maarten
Antonius maakt nu nog onderdeel uit van Zorggroep Sint Maarten, met als primair werkgebied noordoost Nederland. Zij zocht sinds juli 2017 naar een nieuwe, regionale woon- en zorgpartner voor Antonius. Die heeft zij gevonden in Sint Annaklooster voor het zorgdeel en in Wooninc. voor het vastgoed.

Samenwerking
De samenwerking tussen Wooninc. en Sint Annaklooster is nieuw. De twee organisaties, beide afkomstig uit Eindhoven, vullen elkaar goed aan vanwege hun focus op ouderen.
Sint Annaklooster biedt al ruim 40 jaar een veelzijdig zorg- en welzijnsaanbod in de regio. Wooninc. bestaat bijna 100 jaar en is een vertrouwde speler op het gebied van betaalbaar wonen voor senioren. Daarbij werkt Wooninc. samen met zorg- en welzijnsinstellingen.
Belang cliënten en medewerkers voorop
Zowel de medewerkersvertegenwoordiging als de lokale cliëntenraad van Antonius staan positief tegenover de overname. Dit was een duidelijke voorwaarde bij de zoektocht naar nieuwe partners. Het belang van de cliënten, medewerkers, vrijwilligers en direct betrokkenen staat voor alle partijen voorop.