Nieuws

Café doodgewoon 'angst en verdriet bij verlies'

Op vrijdag 07 september 2018 van 14.00 - 15.30 uur organiseert het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant samen met een aantal zorginstellingen in de regio het café doodgewoon. Het thema van deze middag is ‘angst en verdriet bij verlies’. De middag wordt geleid door Beate Rose, als geestelijk verzorger verbonden aan hospice Merefelt van de RSZK.

Emoties als verdriet, boosheid en angst horen bij het leven. Als je weet dat je niet meer beter kunt worden of als dit bij je naaste speelt, is het heel natuurlijk dat je hier emotioneel op reageert. Dit kan zo nieuw zijn of zo heftig, dat je je afvraagt: is dit normaal? En: hoe kan ik hier mee omgaan, bij mezelf en bij de  ander? Vaak grijp je terug op hoe je het gewend was, maar in deze nieuwe en onzekere situatie werkt dat niet altijd. Maar wat werkt wel? Waar vind jij jouw eigen veerkracht?

U bent deze middag van harte welkom. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Locatie:
Inloophuis de Eik, Landgoed Eikenburg, Aalsterweg 285 B, 5644 RE Eindhoven 040-2939142

Het Café Doodgewoon is een laagdrempelige bijeenkomst voor mensen die te horen hebben gekregen ongeneeslijk ziek te zijn, voor mantelzorgers, vrijwilligers, en professionals om ervaringen te delen en informatie te verstrekken op het gebied van zorg in de laatste levensfase (palliatieve zorg).