Nieuws

Café doodgewoon 'verder behandelen of niet'

Op vrijdag 18 mei 2018 van 14.00 - 15.30 uur organiseert het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant samen met een aantal zorginstellingen in de regio het café doodgewoon. Het thema van deze middag is ‘verder behandelen of niet’. De middag wordt geleid door dhr. Ben van den Borne (longarts Oncoloog) en dhr. Geert-Jan Creemers (internist Oncoloog), beiden werkzaam in het Catharinaziekenhuis Eindhoven.

De moderne geneeskunde kan steeds meer. Echter soms zijn behandelingen zeer ingrijpend en hebben ze grote bijwerkingen. Wanneer houden medische behandelingen op om zinvol te zijn en is andere zorg meer passend? Wat zijn de overwegingen om juist wel of toch maar niet verder te behandelen. Hoe wordt dit besproken met patiënten? En spelen kosten van de behandeling hier een rol? Verder wordt stilgestaan bij de rol van andere betrokkenen zoals familieleden. Uiteraard is er ook ruimte om eigen vragen te stellen.

U bent deze middag van harte welkom. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Locatie:
Inloophuis de Eik, Landgoed Eikenburg, Aalsterweg 285 B, 5644 RE Eindhoven 040-2939142

Het Café Doodgewoon is een laagdrempelige bijeenkomst voor mensen die te horen hebben gekregen ongeneeslijk ziek te zijn, voor mantelzorgers, vrijwilligers, en professionals om ervaringen te delen en informatie te verstrekken op het gebied van zorg in de laatste levensfase (palliatieve zorg).