Nieuws

UnitedConsumers zet zich in voor het Sint Annaklooster

Elk jaar doet Zorgcollectief UnitedConsumers iets terug voor de maatschappij. Zo houden ze elk jaar een actie voor de Hartstichting en zetten ze zich in voor betere zorg. Dit jaar worden zorgbehoevenden en ouderen in verpleeghuizen in het zonnetje gezet, zo ook voor ons, het Sint Annaklooster.

De zorg in Nederland is eenmaal belangrijk. Bezuinigingen, vergrijzing en personeelstekort zorgen ervoor dat zorgbehoevenden het steeds zwaarder krijgen. Verzorgingstehuizen en hun personeel zetten zich met man en macht in. Met de actie ‘Een Steuntje In De Rug’ ondersteunt UnitedConsumers projecten en instanties met het verwezenlijken van leuke dagen voor mensen in een verzorging of verplegingstehuizen.

Dementie vriendelijkere woonkamer bij de locatie Verpleeghuis Eikenburg
Verpleeghuis Eikenburg, onderdeel van Sint Annaklooster, is een kleinschalige locatie met 21 appartementen waar bewoners verblijven met een indicatie voor verblijf, in een veilige omgeving met 24 uurs zorg. Verpleeghuis Eikenburg is gericht op mensen met dementie.
Bij Verpleeghuis Eikenburg is een algemene ruimte waarbij de wens bestaat om deze te veranderen naar een dementie vriendelijkere woonkamer.
De aanleiding is een recent bezoek van Anneke van der Plaats, schrijfster van het boek ‘Het Demente Brein’. Zij was naar Verpleeghuis Eikenburg gekomen voor het geven van een lezing en heeft enkele aanbevelingen gedaan om de ruimte te verbeteren tot een dementie vriendelijkere woonkamer. Aan deze aanbevelingen wil Sint Annaklooster graag opvolging geven.
UnitedConsumers zal het Sint Annaklooster hierbij ondersteunen met een donatie van € 200,-. Goed voor elkaar.